|
Postovani,
Posto se predvidja da se organizuje popis stanovnistva 2011 godine, ja bih dao neke informacije s kojim bih zelio da podstaknem vase komentare.
Naime, u skladu sa zakonima EU popis stanivnistva obuhvata samo one koji imaju status rezidenta.
Ko ima status rezidenta?
Svi oni koji su zivjeli u mjestu prbivalista godinu dana prije popisa ili oni koji su ce godinu u kojoj se vrsi popis zivjeti u svom mjestu prebivalista.
Sta to znaci za dijasporu?
To znaci da izbjeglice iz BiH,a koji su to postali zahvaljujuci ratnom protjerivanju,nece biti obuhvaceni tim popisom.
Agencija za statistiku BiH izjavljuje da ce ona popisati pripadnike dijaspore samo zato da bi se ustanovio njen broj, ali ne kao rezidente!
Ovakvim zakonom se omogucuje stranim drzavljanima koji se po bilo kojem osnovu nalaze u BiH preko godinu dana prije popisa ili ce u popisnoj godini boraviti narednu godinu imaju rezidentni status i bice popisani.
To je jedna velika kontradikornost, kojom se iz popisa izostavlja oko 1.300.000 nasih drzavljana!
Da li smatrate da je ovakva odredba konkretna i da li trebaju institucije BiH prilikom pravljenju Zakona o popisu stanovnistva ugrade i tu klauzulu kojom se omogucuje i popis dijaspore kao punopravnih gradjana BiH!
|

Mislis pravoslavac iz Sarajeva,sto znaci da bi trebao biti BOSANAC,a Srbin je identican naziv Srbiji i tamo treba da zive svi srbi u jednoj drzavi Srbiji,ako budu mogli stati pod jednu sljivu.
Pravoslavlje je religija, mozda je covjek ateista ili neke druge vjeroispovijesti. U Srbiji su srbijanci. Uostalom, on najbolje zna sta je.
Mislis pravoslavac iz Sarajeva,sto znaci da bi trebao biti BOSANAC,a Srbin je identican naziv Srbiji i tamo treba da zive svi srbi u jednoj drzavi Srbiji,ako budu mogli stati pod jednu sljivu.
ДА БУДЕМО ИСКРЕНИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА, ПОГОТОВО ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ , АМЕРИКЕ , АУСТРАЛИЈЕ , КАНАДЕ ...НИКО НОРМАЛАН НЕЖЕЛИ ДА СЕ ВРАТИ ОВДЕ ДА ЖИВИ.(ЕВЕНТУАЛНО КАД ЗАРАДЕ ПЕНЗИЈУ ВРАТЕ СЕ У СВОЈЕ РОДНО МЈЕСТО , АЛИ ЈЕ МАЛИ И ТАКВИХ)ИЗБЈЕГЛИЦЕ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ,КОЈЕ СЕ САДА НАЛАЗЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ (СРБИ УГЛАВНОМ)А ВРАЋЕНА ИМ ЈЕ ИЛИ ПОПРАВЉЕНА ИМОВИНА УГЛАВНОМ СУ ПРОДАЛИ ИЛИ ЗАМЈЕНИЛИ ИМОВИНУ И НЕЖЕЛЕ ДА СЕ ВРАТЕ У МЈЕСТА ГДЈЕ СУ ПРИЈЕ РАТА ЖИВЈЕЛИ. А ОНИ КОЈИ ЈОШ УВЈЕК НИСУ ПОВРАТИЛИ СТАНОВЕ, КУЋЕ И ИМАЊА ИСТО ТАКО НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ ВРАТЕ А И НЕМАЈУ ГДЈЕ .ЗБОГ ТАКВИХ ТРЕБА ОСНОВАТИ ФОНД ЗА ПРАВИЧНУ НАДОКНАДУ,АЛИ ТО ЈЕ НЕКА ДРУГА ТЕМА.
ИСТА ЈЕ СИТУАЦИЈА И СА ИЗБЈЕГЛИМ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ , САМО ОНИ НЕЖЕЛЕ ДА СЕ ВРАТЕ И ИЗ ЈОШ ЈЕДНОГ РАЗЛОГА А ТО ЈЕ ;МНОГО МУСЛИМАНА ЈЕ НАПУСТИЛО РУРАЛНА ПОДРУЧЈА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И НАСЕЛИЛИ СЕ У ВЕЛИКЕ ГРАДОВЕ(МОСТАР,САРАЈЕВО,ТУЗЛА...)У ФЕДЕРАЦИЈИ , И НЕЖЕЛЕ ДА НАПУСТЕ ПРИЗНАЋЕТЕ КОМФОРНИЈИ ЖИВОТ И ВРАТЕ СЕ НА СВОЈА ПРЕДРАТНА ИМАЊА.ДАКЛЕ ЈА МИСЛИМ ДА ТРБА НАПРАВИТИ ПОПИС ДА ЗНАМО ФАКТИЧКО СТАЊЕ,БЕЗ ОБЗИРА ШТО МОЖДА И НИЈЕ УРЕДУ ЈЕР МОЖДА ЋЕ СЕ НЕКО ИПАК ЈОШ ВРАТИТИ ...
Непосредно након завршетка ратних сукоба у Босни и Херцеговини UNHCR је извршио процену становништва на основу стања на терену, на њеној целокупној територији (у пролеће 1996. године). На инсистирање државних органа БиХ овај попис није имао статус званичног (власти у Сарајеву су сматрале да би званичан статус овог пописа становништва заправо представљао "озакоњавање" етничког чишћења на територији данашње федерације босне и херцеговине), али је без обзира на легални контекст попис у сваком погледу био јасан показатељ демографских промена које су се одиграле на терену услед рата у БиХ (и делимично рата у суседној Хрватској).
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81_%D1%81%D1%82....
znasli ti sta je wikipedia? hahaha to je historija puna kriminala ! ko jos to vjeruje? to je provaljena web.stranica vec odavno!Fashisticka!
MALO JASNIJA SLIKA ZA BUDUCE GENERACIJE!
mozda ce jednom osnjaci nauciti razliku iamedju rijeci "stanovnistvo" i drzavljani. ovo je popis stanovnistva a ne drzavljana. oni ili to ne znaju ili se prave mutavi
Mislis Pravih i Cistih Drzavljana Republike Bosne i Hercegovine!Dosljaci i nasilno nastanjeni u R BiH,nemogu i nisu,a i nikada nece biti upisani u nas registar drzavljana R BiH.Nase zvanicno stanje registra postoji i ono ce biti zvanicna statistika naseih drzavljana
R BiH.Multiculturni oficiri.
Mene kao Srbina iz Sarajeva vise ne interesuje BiH. Iako sam napustio zemlju jos '88, imao BIH pasos od '94, ne vidim zasto bih ja bio na popisu gradjana BiH iz prostog razloga sto me vise nema na spisku gradjana koji imaju pravo glasanja! Ko me je izbacio i zasto ne dobivam materijal za glasanje, ne znam. Nemojte da glasanje u Bosni lici na one iz Hrvatske u kojoj Hercegovci biraju vlast u Zagrebu. A cifra od milion i tristo hiljada ljudiiz Bosne koji zive vani, mislim da je prenapuhana, kao i uvijek kada se igramo ciframa, bilo o ubijenim u ratu, ili o protjaranim. Zato treba napraviti popis koji ce nam dati pravo stanje, a ne ono iz '91. Jedino sto se onda mijenja kompletno politicka situacija u Bosni, a to pojedinim ne odgovara.
ТЕМА ЈЕ ЗАНИМЉИВЉА,АЛИ
ДА БУДЕМО ИСКРЕНИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА, ПОГОТОВО ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ , АМЕРИКЕ , АУСТРАЛИЈЕ , КАНАДЕ ...НИКО НОРМАЛАН НЕЖЕЛИ ДА СЕ ВРАТИ ОВДЕ ДА ЖИВИ.(ЕВЕНТУАЛНО КАД ЗАРАДЕ ПЕНЗИЈУ ВРАТЕ СЕ У СВОЈЕ РОДНО МЈЕСТО , АЛИ ЈЕ МАЛИ И ТАКВИХ)ИЗБЈЕГЛИЦЕ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ,КОЈЕ СЕ САДА НАЛАЗЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ (СРБИ УГЛАВНОМ)А ВРАЋЕНА ИМ ЈЕ ИЛИ ПОПРАВЉЕНА ИМОВИНА УГЛАВНОМ СУ ПРОДАЛИ ИЛИ ЗАМЈЕНИЛИ ИМОВИНУ И НЕЖЕЛЕ ДА СЕ ВРАТЕ У МЈЕСТА ГДЈЕ СУ ПРИЈЕ РАТА ЖИВЈЕЛИ. А ОНИ КОЈИ ЈОШ УВЈЕК НИСУ ПОВРАТИЛИ СТАНОВЕ, КУЋЕ И ИМАЊА ИСТО ТАКО НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ ВРАТЕ А И НЕМАЈУ ГДЈЕ .ЗБОГ ТАКВИХ ТРЕБА ОСНОВАТИ ФОНД ЗА ПРАВИЧНУ НАДОКНАДУ,АЛИ ТО ЈЕ НЕКА ДРУГА ТЕМА.
ИСТА ЈЕ СИТУАЦИЈА И СА ИЗБЈЕГЛИМ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ , САМО ОНИ НЕЖЕЛЕ ДА СЕ ВРАТЕ И ИЗ ЈОШ ЈЕДНОГ РАЗЛОГА А ТО ЈЕ ;МНОГО МУСЛИМАНА ЈЕ НАПУСТИЛО РУРАЛНА ПОДРУЧЈА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И НАСЕЛИЛИ СЕ У ВЕЛИКЕ ГРАДОВЕ(МОСТАР,САРАЈЕВО,ТУЗЛА...)У ФЕДЕРАЦИЈИ , И НЕЖЕЛЕ ДА НАПУСТЕ ПРИЗНАЋЕТЕ КОМФОРНИЈИ ЖИВОТ И ВРАТЕ СЕ НА СВОЈА ПРЕДРАТНА ИМАЊА.ДАКЛЕ ЈА МИСЛИМ ДА ТРБА НАПРАВИТИ ПОПИС ДА ЗНАМО ФАКТИЧКО СТАЊЕ,БЕЗ ОБЗИРА ШТО МОЖДА И НИЈЕ УРЕДУ ЈЕР МОЖДА ЋЕ СЕ НЕКО ИПАК ЈОШ ВРАТИТИ ...
Непосредно након завршетка ратних сукоба у Босни и Херцеговини UNHCR је извршио процену становништва на основу стања на терену, на њеној целокупној територији (у пролеће 1996. године). На инсистирање државних органа БиХ овај попис није имао статус званичног (власти у Сарајеву су сматрале да би званичан статус овог пописа становништва заправо представљао "озакоњавање" етничког чишћења на територији данашње федерације босне и херцеговине), али је без обзира на легални контекст попис у сваком погледу био јасан показатељ демографских промена које су се одиграле на терену услед рата у БиХ (и делимично рата у суседној Хрватској).
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81_%D1%81%D1%82....
Izbeglice posebno muslimani moraće da polože ispit iz PATROIZMA ili ispit primanja socijalne pomoći u Zapadnim zemljama, stvarno mi je žao što neće moći da sede na dve stolice, jedna će se izmaći a ko zna možda obadve!!!
a budale ne vidjene, a znas li ti da do 1450 nije bilo ni jedne dzamije na prostoru bivse jugoslavije( e moj potur..co)
E MOJ KONJU KOJE GODINE SI TI RODJEN I U KOJEM TI VREMENU ZIVIS PA ZNAS LI TI PIZDA TI MATERINA KOLIKO JE SAMO DzAMIJA "91 BILO U BRCKOM A TI SAD (srpski grad)...BOLJE TI JE OBRISI BALE NEGO STO SI SJEO ZA COMP.
A tako znaci,vi po dzamijama prisvajate teritorije,a zajebosi se u tome.Procitana je i ta vasa knjiga koju saljete citavom svijetu.Popis stanovnistva,ako ista imalo znas sama rijec popis stanovnistva u BiH sama govori,ovco neosisana,kakva diaspora kakvi bakraci.Ko zivi glupane tu tu tu u BiH mamlaze.Ma sve to vi znate samo vam lakse nekako ide u guzicu.
mozda ce jednom osnjaci nauciti razliku iamedju rijeci "stanovnistvo" i drzavljani. ovo je popis stanovnistva a ne drzavljana. oni ili to ne znaju ili se prave mutavi
2011 godine popis stanovnistva ce biti isti kao i 1991.god,za razliku sto je notalitet Bosnjaka iz dijaspore porastao za ogroman procenat,sto znaci da su svi drzavljani Republike BiH PO INTERNACIONALNOM ZAKONU,jer su njihovi roditelji drzavljani R BiH,niko se od njih nije ispisao iz knjiga rodjenih i umrlih,jos kada dodamo 2 debele knjige missing persons iz red cross/red moon org. onda ce tek da znaju oni koji su zaposjeli tudje posjede i imovinu.Sva imovina ce morati biti nadoknadjena od strane srpskocrnogorskih agresora kad-tad.Bolje danas nego sutra jer ce im se i kamate zauracunavati,pa ce bosnjaci imati pravo kao i jevreji koji su naplacivali od njemacke poslije WWII.
Izbeglice posebno muslimani moraće da polože ispit iz PATROIZMA ili ispit primanja socijalne pomoći u Zapadnim zemljama, stvarno mi je žao što neće moći da sede na dve stolice, jedna će se izmaći a ko zna možda obadve!!!
a budale ne vidjene, a znas li ti da do 1450 nije bilo ni jedne dzamije na prostoru bivse jugoslavije( e moj potur..co)
E MOJ KONJU KOJE GODINE SI TI RODJEN I U KOJEM TI VREMENU ZIVIS PA ZNAS LI TI PIZDA TI MATERINA KOLIKO JE SAMO DzAMIJA "91 BILO U BRCKOM A TI SAD (srpski grad)...BOLJE TI JE OBRISI BALE NEGO STO SI SJEO ZA COMP.
No Faruko, io sono Francesko Brotti, pitore da Bologna.
POPIS STANOVNISTVA CE DA POMRSI RACUNE ONIMA KOJI SU STALNO PO SVJETU KUKALI KAKO IH SRBI POBISE.SREBRENICA,1991.GOD JE IMALA 3.673 MUSLIMANA,VIDJECEMO SADA KOLIKO IH IMA,A KOLIKO SU IH SRBI POBILI.MNOGE CE STVARI BITI JASNIJE NEGO STO VI MISLITE.
Jedva čekam popis 2011, koji će pokazati da u Brčku ima 75% Srba i da je Brčko Srpski grad. Lud ko mudžahedin možda će zbog ove bolne istine da crkne od MUKE!
Pazi sad ovo, balije se brinu kako će opet da budu većina u BiH. Ima jednostavno rešenje neka vam se vrate vaši MIŠEVI koji su pobegli od gradjanskog rata u BiH. Mogu u zemljama gde sada primaju nekavu socijalu da ponište papire i kao prave patriote da se vrate, budu na teret "bogatog" budžeta FBiH!
Pitanje je prilicno tehnicko, vezano je za Eurostat kriterije a mozda cak i za razne zakone o dvojnom drzavljanstvu. Bilo bi dobro ako bi neko to znao tehnicki dobro objasniti, posebno vodeci racuna o obavezama prema Eurostatu. Bosnjaci uglavnom treba da se inspirisu od armenijskih iskustava jer su i Armenijci u slicnoj poziciji - velika dijaspora nakon genocida pocinjenog nad njima.